Ásványgyapot szigetelésű szendvicspanel

Az ásványgyapot jó tűzállósága miatt kiváló szigetelő anyag a szendvicspanel magjához. A szigorú tűzvédelmi előírásoknak is megfelelő ásványgyapot szendvicspanel kiváló burkolóanyag raktárépületek, ipari és gazdasági épületek oldalfalára és tetejére. Előnye a helyszínen szerelt szigeteléssel szemben, hogy az egybeépített acél fegyverzet és ásványgyapot szigetelő mag kivédi a hőhíd kialakulásának veszélyét illetve gyorsabb és egyszerűbb vele a kivitelezés. Az ásványgyapot szigetelésű szendvicspanel azoknál az épületeknél is alkalmas tetőnek és falnak, ahol 45 perces tűzállósági határértéket írnak elő.

A szendvicspanelek hosszát igény szerinti méretre vágjuk. 

Szendvicspanel tetőnek

Műszaki jellemzők:

Ásványgyapot szigetelés vastagsága 80mm 100mm 120mm
U érték (W/m2K) 0,51 0,41 0,33
Teljes szélesség 1092 mm
Hasznos takarás 1000 mm
 
 
A trapéz mintázatú tetőpanel ásványgyapot szigetelő maggal minden olyan tetőnél használható, aminek a lejtése legalább 8,5%. Ha a lejtés irányában toldani kell a szendvicspanelt, akkor ennél meredekebb tetőkialakítás szükséges. A tetőpanel teteje 40mm magas trapézlemez, az alja pedig síklemez vagy mikrobordás trapézlemez. A szendvicspaneleket oldalirányban átlapolással lehet csatlakoztatni. A csatlakozást horony erősíti meg. Az ásványgyapot szendvicspanel méretválasztéka megfelel a jelenlegi építkezési szokások által támasztott igényeknek.

 

 

Szendvicspanel oldalfalnak

Műszaki jellemzők:

Ásványgyapot szigetelés vastagsága 60mm 80mm 100mm
U érték (W/m2K) 0,51 0,41 0,33
Teljes szélesség 1204 mm
Hasznos takarás 1150 mm
 
Az ásványgyapotos szendvicspanelt széles méretválasztékkal gyártjuk könnyűszerkezetes épületek, csarnokok oldalfalához, térelválasztó falakhoz. Az oldalfalhoz az ásványgyapot szendvicspanel vízszintesen és függőlegesen egyaránt felrakható. Az oldalfalnak használt ásványgyapotos szendvicspanelt normál csatlakozással gyártunk. Az ásványgyapotos szendvicspanel méretválasztéka megfelel a jelenlegi építkezési szokások által támasztott igényeknek.